Dato: 28.april 2021
Tid: 18:00
Sted: Digitalt som Teamsmøte
Sakliste:
1. Godkjenning og konstituering
2. Årsmelding
3. Regnskap og revisjon
4. Fastsettelse av medlemskontingent
5. Budsjett
6. Evt. innkomne saker
7. Valg
Sak 1: Godkjenning og konstituering
Innkalling lagt ut på teaterlaget facebook-side, samt utsendt pr e-post til lagets medlemmer. Vedtak: Per Anders ble valgt til møteleder og referent, mens Ole Petter Ingebrigtsen og Ingrid Alstad Baglo ble valgt til å underskrive referatet.
Sak 2: Årsberetning
Styret i Verdal Teaterlag har bestått av:
Leder: | Per Anders Folladal |
Nestleder: | Tore Stavrum |
Kasserer: | Marlen Knutli |
Styremedlem: | Siv Tone Mæhre Bye |
Styremedlem: | Paal Frode Pettersen |
Styremedlem: | Karin Jegtvik |
Styremedlem: | Øyvind Malum |
Varamedlem: | Trond Anders Vist |
Varamedlem: | Geir Holmen |
Varamedlem: | Merita Lilleeng Grande |
Revisor: | Aage Rostad |
Økonomi og organisatoriske forhold
Det er i perioden avholdt 7 styremøter. I tillegg er det avholdt en rekke møter i diverse arbeidsutvalg og produksjonsstyrer. Styret vil rette en stor takk til alle som har engasjert seg! Meiden Regnskap v/Roar Malmo har vært engasjert som regnskapsfører. Regnskap legges fram som egen sak på årsmøtet. Laget har styrket økonomien og har nå rundt 1,7 millioner kroner på bok, og denne regnskapsperioden viser et overskudd på kr 119.526,-. Laget har ganske store faste kostnader knyttet til Teaterloftet, i sum ca kr 200.000,- pr år. Teaterloftet er et stort aktivum for teaterlaget og styret mener det er riktig å bevilge seg kostnadene det innebærer å drifte dette. Men over tid er vi avhengige av til dels betydelige overskudd på våre produksjoner for å sikre en bærekraftig økonomi. Årets resultat er positivt, og dette skyldes at våre produksjoner gikk godt også økonomisk, særlig gjelder dette Visekvelden. I tillegg søkte vi og fikk innvilget «kompensasjon ved inntektsbortfall i forbindelse med COVID-19 utbruddet», på grunn av at «Anne Franks dagbok» måtte avlyses i april. Ida Haugmark har vært engasjert i styret i den nasjonale interesseorganisasjonen Frilynt. Verdal Teaterlag har gode erfaringer med Frilynt, blant annet som inngang til momskompensasjon, støtte til kurs og opplæring, og vi benytter Frilynts medlemsregister.
Medlemsregister
Det er lagt ned mye arbeid i å få etablert et effektivt medlemsregister. Dette er nå på plass og det er etablert rutiner for oppfølging og ajourhold. Laget har pr dato 281 betalende medlemmer (275 i 2020, 305 i 2019 og 246 i 2018). Dette tallet varierer noe i takt med størrelsen på våre produksjoner.
Nye æresmedlemmer
Inge Asgeir Skrove mottok æresmedlemskap på premieren på «Anne Franks dagbok»
26.september. Asgeir har vært involvert i overkant av 25 av teaterlagets produksjoner som utøvende musiker, ansvar for musikalske arrangement, kor arrangement og spissing, og som låtskriver og komponist. Han er et petimeter som alltid løfter prestasjonene fra amatørnivå, til semiprofesjonelt og ja sågar til profesjonelt nivå. Asgeir er æresmedlem nummer 30. Gratulerer!
Produksjoner og arrangementer
ANNE FRANKS DAGBOK
Det er 50 år siden Teaterlaget satte opp «Anne Franks dagbok» første gang. Dette var første gangen de aller fleste fikk se Hildegunn Eggen på scenen, i hovedrollen som Anne Frank, og hun tok alle med begeistring. Den unge lovende Erlend Haga hadde også en fremtredende rolle i stykket. Artig er det at Erlend også var med i årets produksjon, fortsatt lovende om enn ikke like ung. «Anne Franks dagbok» er oversatt av Johan Borgen, og bearbeidet av Roar Tromsdal.
Anne Frank ble en lang prosess, fra januar til oktober 2020 (Et svangerskap rett og slett:) Vi var veldig godt i gang da korona´n kom til Norge og Anne Frank ble utsatt fra april-mai til høsten. Vi var tøffe som turte å gjennomføre i denne tiden vi er inne i. Men lykken stod den kjekke bi og vi traff veldig bra på tidspunktet vi valgte å gjennomføre på. Forestillinga fikk veldig god omtale i media. Det var både latter og tårer i salen og veldig mye skryt fra publikum. 991 betalende pluss fribilletter ga totalt 1030 bergtatte og fornøyde tilskuere. I tillegg til billettinntekter mottok vi økonomisk støtte fra NTE, SMN, Verdal kommune og VTs venner. Produksjonen viser et underskudd på ca kr 10.000,-. Korrigert for restkaffe og sprit, er produksjonen noenlunde i balanse.
Det var en tøff periode i høst med mye øving og med mange forestillinger. De «nye» skuespillerne (Per Anders, Erlend og Vilgunn) tok utfordringen på strak arm og gjorde en kjempe-innsats på kort tid! Forestillingene gikk stort sett smertefritt, kun ei dør i vranglås fikk hjerter og stressnivå opp mange hakk så lenge det stod på. Det var godt samhold blant skuespillerne og produksjonsapparatet. Vi hadde to sosial-kvelder, samt en premierefest på Paviljongen, som ble en bra kveld.
Vi hadde til sammen 7 produksjons-styremøter og 5 produksjonsmøter. Alle ledd i produksjonen fungerte generelt veldig godt. Takk til Roar Tromsdal (regi), Erlend Haga (scenografi), Inge Asgeir Skrove (musikk) og Nina Stamnes Myhr (produksjons-leder). Takk til alle som har engasjert seg både på og bak scenen med en enestående innsats! Takk også til «Verdal Teaterlags Venner» og andre støtte-spillere.
(Nina Stamnes Myhr og Per Anders) Per Anders orienterte i møtet.
VISEKVELD
Fredag 24.juli arrangerte Verdal Teaterlag den tradisjonsrike visekvelden, og denne gangen valgte vi å samarbeide med Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Årsakene til dette er flere: Spelet ble avlyst i år, og dermed var det viktig for SNK å trekke folk til Stiklestad og bevare noe av det tradisjonelle olsok-programmet, som visekvelden er.
Vi fikk et godt tilbud fra SNK, som kunne ta seg av både forberedelse av lokalet, lyd og lys, og ha et tilbud med mat og drikke både før og etter konsertene til publikum. Ikke minst var det viktig for oss å få tilgang til en arena som kunne huse flest mulig publikummere innenfor koronarestriksjonene. Borggården hadde plass til 200 personer med restriksjonene hensyntatt, og med to konserter kunne vi altså få plass til totalt 400 publikummere. Det skiller seg ikke vesentlig fra antall publikummere foregående år, men to konserter er sjølsagt hakket mer krevende for artister og band enn én. Likevel opplevde vi at alle var positive hele veien, og arrangementet gikk som smurt.
Orkesterleder Ola Wist Holmen gjorde en briljant jobb, og lokale artister fikk synge sammen med et seksmanns orkester i toppform. Espen Hovdal og Karin Jegtvik var konferansierer, og Elin Wist Holmen og Øyvind Malum hjalp til med alt fra gjennomføring, plakater og mat til artistene. Artig var det også at Eir Inderhaug tok med seg datteren sin og sang «Olsok-sangen» til et bergtatt, overrasket, måpende og rørt publikum.
Vi valgte – i markedsføringsøyemed – å holde Eir som en overraskelse, og det mener vi funka. Det ga akkurat den stemningen vi hadde håpet, og det var en helt nydelig og verdig avslutning på begge konsertene. Og førsteside-oppslag i avisene.
Visekvelden gikk for to fulle hus, det vil si 200 solgte billetter per konsert med koronarestriksjoner. Medlemmer av teaterlaget fikk rabatt på inngangsbilletten. Totalt sitter Verdal Teaterlag igjen med et overskudd på kr 39.880,-. Konklusjon: Visekvelden ble på alle måter en suksess, både når det gjaldt kvalitet og økonomi. To fulle hus, og samarbeidet med SNK var utmerket.
(Karin Jegtvik) Karin orienterte i møtet.
SPELET OM HEILAG OLAV 2021 og 2022
Audition ble avholdt på Teaterloftet i februar 2020. Siv Tone Mære Bye, Hege Lorås og Hege Kristin Eriksen fra Verdal Teaterlag, var vertskap og sørget for logistikk, registrering, foto, og enkel servering disse dagene. Rolle- og danseaudition ble gjennomført med regissør Peer Perez Øian og koreograf Belinda Braza. Produksjonsleder fra SNK Arnstein Langåssve var også tilstede. Det var ikke audition på gårdsbarn, gårdsfolk uten dans, prester og ryttere.
Sommeren 2020 skulle Verdal Teaterlag ha stilt med ca. 70 aktører på scenen til «Spelet om Heilag Olav». Prester, gårdsbarn, amatørroller, gårdsfolk med og uten dans, samt høvdinger på hesteryggen. Det ble det dessverre ikke noe spel på Stiklestad pga. covid-19.
Det jobbes nå mot en ny oppsetting av «Spelet om Heilag Olav» sommeren 2021. De som fikk tilbud om en amatørrolle i 2020, fikk i år en ny forespørsel om de var interesserte i å delta hvis det skulle bli satt opp spel denne sommeren. Det samme ble gjort med gårdsfolk med dans og Leikarringen – de som skulle ha stått på scenen 2020 får en ny mulighet i år. Det er gjort en risikoanalyse med tanke på gjennomføring av årets spel, slik at spelet skal kunne gjennomføres på en god og forsvarlig måte med tanke på covid-19. Vi håper på en fin spelsommer på Stiklestad.
(Hege Kristin Eriksen) Hege Kristin orienterte i møtet.
I DISSE TIDER – Produksjon planlagt for 4. juledag 2020
Styret besluttet å sette opp en liten produksjon med begrenset økonomisk risiko med premiere 4.juledag, til tross for usikre tider. Det gikk ut en åpen invitasjon til lagets medlemmer, og over 30 personer meldte seg for ulike roller og bidrag. Hege Bakke-Kristiansen ble engasjert som produksjonsleder og Geir Holmen fikk ansvaret for regi. Det ble gjennomført kick-off, og skrivearbeid og innholdsproduksjon var godt i gang da produksjonen dessverre måtte avlyses på grunn av koronabølge 2. Det var en kreativ og fin gjeng med god framdrift, som skuffet måtte innse at produksjonen ble umulig å gjennomføre. Styret mener at det er viktig at de involverte får prøve seg ved en senere anledning.
(Per Anders) Hege orienterte i møtet.
STYGGDALSNEMNDA
Det er i perioden avholdt to ordinære styremøter i Styggdalsnemnda, 30. september 2020 og 18. mars 2021, samt ett brevmøte i månedsskifte januar/februar 2021. I perioden juni 2020 til mars 2021 har det grunnet korona vært lite teateraktivitet i nemnda. Det ble tidlig besluttet at Styggdalsnemnda ikke skulle gjennomføre en teaterproduksjon i 2020, noe også flere av teaterlagene valgte å følge. Den eneste forestillingen som ble gjennomført i perioden var Verdal Teaterlags «Anne Franks dagbok».
Arbeidsutvalget har jobbet med hvilken teaterproduksjon det skulle satses på i 2021. Det ble tatt en avgjørelse i månedsskifte januar/februar 2021 at en forestilling i mai/juni 2021 ikke ville la seg gjennomføre og det ble derfor besluttet at Styggdalsnemnda heller ikke i 2021 skulle produsere noen forestilling.
Arbeidsutvalget har fått en henvendelse fra produsentene av forestillingen «Olav den heldige» i Sarpsborg. De ønsker å samarbeide med Styggdalsnemnda og Stiklestad Nasjonale Kultursenter om å sette opp en trilogi i 2022, 2023 og 2024 i Verdal. Dette er noe arbeidsutvalget ser på som meget interessant da dette vil være en forestilling som blir et tilbud til svært mange barn, unge og voksne i Verdal. Foreløpig er dette på planleggingsstadiet. Styggdalsnemnda er 35 år i 2021. Dette vil nemnda markere til høsten. Forslaget er å lage en workshop for barn/ungdom med f.eks teatersport, sminke, lyd/lys, osv – f.eks. for barn mellom 10-18 år.
(Kevin Hovdahl Holmli og Janne Kristin Hermann) Kevin orienterte i møtet.
OPTIMIST – BLI BRA IGJEN
Jahn Teigen gikk dessverre bort i en alder av 70 år i februar i fjor. Teigen har vært en av Norges mest folkekjære artister gjennom en hel mannsalder, og har gitt oss klassikere som «Min første kjærlighet», «Mil etter mil», «Det er en fin dag», «Do re mi», «Bli bra igjen», «Voodoo», «Adieu» og «Det vakreste som fins».
Dette er bare noen av sangene musikalkomedien «Optimist» («Optimist – Bli bra igjen» i vår versjon) har å by på. Publikum kan vente seg en ellevill og humoristisk kjærlighetshistorie med storslått scenografi, flotte kostymer, store shownummer – og selvsagt en hel haug av Jahn Teigens legendariske sanger.
Forestillingen ble en stor suksess da den gikk på Chateau Neuf fra september 2019 til januar 2020, med hele 51 forestillinger med drøye 40.000 begeistrede publikummere i salen. Det er altså denne produksjonen Verdal Teaterlag har sikret seg for å glede vårt trønderske publikum. Vår versjon bygger på Øystein Wiik sitt manus, og Arnulf Haga har bearbeidet manuset og gitt forestillings en trøndersk innramming. Verdal Teaterlags versjon blir en hyllest til norsk helsevesen! Det er bare å begynne å glede seg til premiere 4. juledag i Aulaen.
(Per Anders) Hege og Per Anders orienterte i møtet.
TEATERKORET PRIMA VARE
Vi hadde klare planer for våren og skulle øve til konsert/sommerfest med arbeidstittel “Summer of peace&love” som skulle gå av stabelen i juni. Så kom 12. mars og det ble bråstopp for vanlige øvinger. Men, teaterkoret lot seg ikke stoppe, ganske snart kom Karin opp med en idé der vi filmet oss selv og sendte filer til Øyvind som redigerte og satte sammen snuttene til filmen “Optimist” som ble publisert på Facebook-sida vår.
Utover våren hadde vi øvelser på zoom. Guri Tranås sluttet som dirigent (det ble for travelt). Før Vømmøl møttes koret ute og vi filmet og sang “Isogaisa” og nok en video ble publisert på fb sida. I juni var koret med på “Visekveld” på Stiklestad, der vi framførte “Tanta til Beate” og vi var backingkor for Ylva med låten “Lonesome Traveller”.
I august hadde vi et samarbeid med Røra Songlag der oppdraget var å stille som gjester/popupkor i bryllup i Sakshaug kirka. Vi sang “Levva Livet” og det stor stas og overraskelse for både brudgom og gjester.
Høsten kom og vi fikk ny dirigent, Maija Skille og med henne – enda flere i koret. Vi ville gjerne ha med flere menn i koret og lagde en liten video med budskap “Vi treng fleir menn” og publiserte denne på fb. Nå øvde vi mot jul med julesanger som skulle være med i Teaterlagets juleforestilling, som dessverre ble avlyst. Marlen ga seg som leder av koret i midten av oktober og undertegnede tok over som leder.
Vi øvde videre på julesanger – vi skulle levere “Juletelegram” må vite. Koret leverte 16 juletelegram mellom Levanger og Steinkjer. Vi leverte også juletelegram/minikonserter på Magneten, Amfi Verdal og 2 ganger på SNK. Vi var ca 22 personer med på å spre det glade julebudskap. Maija sluttet som dirigent etter juletelegrammene. På tampen av året fikk vi på plass ny/nye dirigenter og håper fremdeles på et godt korår for 2021.
(Gunn Segtnan) Øyvind orienterte i møtet.
TEATERLOFTET
Bo Terje har også dette året hatt ansvaret for Teaterloftet. Teaterkoret Prima Vare har sine øvinger der hver mandag. Loftet ble fra mars-20 stengt for all øving og sammenkomster pga covid-19. Bo Terje hadde da pause fra jobben med loftet frem til august. I august startet jobben opp igjen og da handlet mye om tilrettelegging for forestillingen
«Anne Franks dagbok». Øvinger og forestillinger ble gjennomført i perioden august til november. Nord Universitet har også vært leietakere i en kort periode før jul.
Planene om å renovere sanitærforholdene har nå blitt gjennomført. I tillegg har vi fått leieavtale på 150 kvadratmeter i tilstøtende lokaler med egen inngang, Det er gjennomført flere dugnader knyttet blant annet til rengjøring, snekkering og klargjøring, samt flytting av kostymelager opp fra kjelleren. Meget god innsats fra mange hold! I de nye arealene er det god plass for blant annet lagerhold, systue og øvingsrom, og mulighetene i den utvidede versjonen av Teaterloftet synes å være uendelig store.
(Bo Terje Varslott og Per Anders) Per Anders orienterte i møtet.
Vedtak: Årsberetningen ble gjennomgått og godkjent.
Sak 3: Regnskap og revisjon
Regnskap for perioden 01.04.20 til 31.03.21, vedlagt innkallingen. Revisorberetning ble lagt fram i møtet.
Marlen og Per Anders orienterte i møtet.
Vedtak: Regnskap og revisors beretning ble enstemmig godkjent.
Sak 4: Fastsettelse av medlemskontingent
Årsmøtet skal fastsette kontingent for kommende periode. Medlemskontingenten er nå kr 150,- pr. år.
Vedtak: Årsmøtet vedtok å opprettholde medlemskontingenten uendret, dvs kr 150,- pr år.
Sak 5: Budsjett
Budsjett for kommende periode utarbeides av styret før sommeren.
Vedtak: Årsmøtet ga sin tilslutning til at budsjettet for kommende periode utarbeides av det nye styret. Budsjettet må gå i balanse eller i pluss.
Sak 6: Ev. innkomne saker
Det er ikke meldt inn saker til årsmøtet.
Ingen saker innmeldt.
Sak 7: Valg
Valgkomiteen har bestått av Elin Wist Holmen (leder), Stig Holmen og Robert Bye. Robert presenterte valgkomiteens innstilling i møtet.
Valgkomiteen innstiller følgende kandidater til valg på Verdal Teaterlags årsmøtet 2021:
Leder:
Per Anders Folladal, 1 år
Kasserer:
Marlen Knutli, 1 år
Styremedlemmer:
Tore Stavrum, 2 år
Karin Jegtvik, 2 år
Øyvind Malum, 2 år
Paal Frode Pettersen (ikke på valg)
Siv Tone Mære Bye (ikke på valg)
Vara:
Trond Anders Prestvik, 1 år
Geir Holmen, 1 år
Merita Lilleeng Grande, 1 år
Ingrid A. Baglo, 1 år
Valgkomite:
Robert Bye, 1 år
Elin Wist Holmen, 1 år
Stig Holmen, 1 år
Vedtak: Valgkomiteens forslag ble enstemmig vedtatt.
Møtet ble avsluttet kl 19:05.
Registrerte deltakere:
Per Anders Folladal
Tore Stavrum
Ole Petter Ingebrigtsen
Hilde Folladal
Asgeir Lund
Ingrid Baglo
Frode Haugmark
Trond Anders Prestvik
Hege Kristin Eriksen
Siv Tone Mære Bye
Hege Bakke-Kristiansen
Øyvind Malum
Robert Bye
Merita Grande
Kevin Hovdahl Holmli
Marlen Knutli
Paal Stavrum
Eva Gun Tromsdal
Karin Jegtvik
Elin Holmen
Morten Lyngstad
Ola Holmen